Maja van Donselaar
« terug naar vorige pagina

Maja van Donselaar – Praktijkondersteuner Ouderenzorg

Vanaf maart 2017 ben ik werkzaam bij huisartsenpraktijk Poort van West.

Ik heb jaren in de ouderenzorg gewerkt en heb daar diverse opleidingen gevolgd, gericht op deze doelgroep. Binnen de praktijk ben ik (mede) verantwoordelijk voor de kwetsbare ouderen in de rol van praktijkondersteuner. Ook hierin ben ik onlangs bijgeschoold. Mijn doel in deze functie is gericht op ondersteuning en begeleiding. Daarbij proberen we de zorg op de juiste plek te organiseren. Taken die daarbij horen zijn: begeleiden van patiënt en mantelzorger, afnemen van (geheugen)testen, advies bij geheugenproblemen / dementie en eventueel aanvragen van indicaties. Ook heb ik aandacht voor het vroegtijdig signaleren van overbelasting bij de mantelzorger. Ik bezoek de mensen ook thuis, breng dan de situatie in kaart en regel indien nodig extra zorg.